menu

Õnnelikult lõppenud õnnetus

3.05.2012

Kolumbuse monumet Barcelonas«Me märkasime, et tal oli probleeme sukeldumisega ning meile oli selge, et midagi tuleb ette võtta,» seletas Felix Sanchez ajalehele La Opinion antud intervjuus. «Saime aru, et see ligi 100-kilone karettkilpkonn* on hädas. Olin sõbra Gabriel Borgesega Los Roquesi lähedal, kus tavaliselt liiguvad delfiinid, kui märkasin suurt merikilpkonna, mis hulpis pinnavees. Kõigepealt arvasime, et ta vaeseke on jäänud poi külge kinni,» meenutas mees. «Lähenedes selgus, et poiga siiski tegemist ei olnud. Ettevaatlikult upitasime kilpkonna pardale, milleks kulus ligi kolmveerand tundi. Seejärel võtsime suuna tagasi sadamasse, kus andsime hättajäänu La Tahonilla loomade taastuskeskuse esindajatele üle. Minu ainsaks sooviks oli, et kilpkonn pääseks tagasi oma koduvetesse,» jutustas Felix, kes oli ka varem osalenud sarnastes päästeoperatsioonides.

Karettkilpkonnal leiti suuri haavu suu- ja kaelapiirkonnas ning loom jäi spetsialistide hoole alla. Pärast põhjalikku läbivaatust andsid tohtrid lootust, et tõenäoliselt juba päeva või paari pärast pääseb merekilplane oma kodukeskkonda tagasi.

«Õnnelikult lõppenud õnnetus,» rõõmustas Felix Sanchez.



* karettkilpkonn - merekilplaste sugukonda kuuluv kilpkonn, elutseb troopiliste merede madalas rannavees ja jõesuudmeis. Kasvab kuni 90 cm pikkuseks. Sööb molluskeid, lülijalgseid, merituppi ja vetikaid. Emased munevad 2-3 aasta tagant kaldaliiva 150-200 muna. Bissade liha ja mune tarvitatakse toiduks, sarvklibiseid peetakse hinnalisteks, seetõttu on nad sattunud hävimisohtu. Kantud maailma Punasesse Raamatusse.



Huvitavat

Huvitavat


galleryapart

© 2012-2023 TenerifeSiesta. All Rights Reserved.