menu

La Hoya - meenutus guantšide ajastust

05.05.2014

Aasta 1502.
Amerigo Vespucci jõuab Guanabara lahte, mille rannikule kerkib hiljem Rio de Janeiro, esimesed mustanahalised orjad jõuavad Kanaari saarestiku kaudu Ameerika mandrile. Kolumbus aga läheb oma viimasele, neljandale ülemerereisile ...

Sajandeid tagasi, siis kui Lõuna-Tenerife mäenõlvadel leidus veel üsna värskeid guantšide poolt sissetallatuid mägiradu ning koopakülasid, mis polnud veel vallutajate järel saabunud teadusmeeste ja kirikuisade poolt üles tähendatud, kerkisid umbes 500 meetrit merpinnast Abona (nimi säilinud guantšide ajastust) maakonnas laavakivist majakesed. Sinna, kus saare põlisasukad mägikoobastes oma igapäevast elu olid elanud.
Guantšide igipõline külake, mis tänapäeval kannab nime La Hoya, on olemasolevatel andmetel asutatud tõenäoliselt 16. sajandi alguses. Tollal üsna raskesti ligipääsetava piirkonna asustamise tõmbenumbriks oli tõenäoliselt kolme (Tamaide, Lunchón ja La Hoya) veeallika olemasolu. Vanimad säilinud kirjalikud andmed pärinevad aastast 1699, mil La Hoya küla sai oma esimesed uustulnukatest elanikud - Hispaaniast saabunud abielupaari. Veidi hilisemast perioodist leidub ülestähendusi, mis jutustavad piirkonnas hästi kasvavast kaerast, nisust ja kartulist. Põllumajandust ja karjakasvatust soodustavate asjaoludena on märgitud ka orus valitsevat niiskust ja tuulevaikust.
Külakese kasvades, 19 sajandil, ehitati sinnasamasse katusekivide põletusahi, mis tänasel päeval omab ajaloolist, kuid teadagi enam mitte praktilist väärtust. Unustusehõlma vajunud La Hoyasse on toonud uut elu vahepeal restaureeritud võõrastemaja (ehitatud 18 sajandil) ja matkajaid meelitavad mägirajad, mis looklevad mööda ka guantšide poolt kivisse raiutud sõnumitest, mis on omamoodi ristsõnamõistatus tänase päevani.

Võõrastemajas on kuus tuba ja saal. Haljastatud sisehoovist, kus on võimalik korraldada grilliõhtuid, leiab ka basseini. Olgu öeldud, et külalistemaja mahutab 10 inimest. Kui soovid veeta romantilist puhkust La Hoya külalistemajas, siis küsi lisainformatsiooni meilt: info@tenerifesiesta.com.

1 / 15
2 / 5
3 / 5
4 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
4 / 5
5 / 5

 

 

Loe veel: Guantšid ja konkistatsioon

Huvitavat

Huvitavat

Kinnisvara Tenerifel

Kliima

 

 

 

 

 

galleryapart

© 2012-2023 TenerifeSiesta. All Rights Reserved.