languages
menu

Día de Canarias ehk Kanaaride päev

Ülearhipelaagilist Kanaaride päeva (30.mai) hakati tähistama üle kolmekümne aasta tagasi, mil saarte autonoomia oma esimesi samme astus. Selle päeva esmakordsel tähistamisel 1983ndal aastal , mis langes ajaliselt kokku Kanaaride esimese parlamendi valimisega, oli peamiseks motiiviks enne kõike saarte ühtsuse rõhutamine.

Tänaseks on tollal teravast poliitikahõngulisest sündmusest saanud tore põhjus lihtsalt pidutseda, süüa ja juua. Arhipelaagi saarte kõigis provintsides toimub midagi omanäolist – käsitööliste laadad, rahvuslikud mängud, kõlab laul ja lüüakse tantsu. Kanaaride jaoks on oma identiteedi tutvustamine oluline ja pidustustest saavad osa ka saartel puhkavad turistid, kes täidavad märkimisväärse osa Kanaaride eelarvest.

Ka võib pidustuste raames näha raskestiläbitavate maapinnavormide kiiremaks läbimiseks guantšidel kasutusel olnud tehnikat ehk karjuse hüpet (Salto del pastor), mida võib võrrelda teivashüppega.

Igaaastased pidustused - erinevad kontserdid, spordivõistlused ja näitused - päädivad lõputseremoonial Santa Cruzis preemiate jagamisega.

 




Huvitavat

Saarest


 

 

 

galleryapart

© 2012-2023 TenerifeSiesta. All Rights Reserved.